Onze docenten 2020-01-25T15:18:15+00:00

Onze docenten

Annelies Kars

De school dankt haar naam aan haar directeur: Annelies Kars. Eind jaren tachtig gaf zij aan haar huisadres in de avonduren privé muziekles aan een aantal leerlingen. Dit bleek echter zo’n succes dat het leerlingenaantal al snel fors toenam. In mei 1991 werd de oplossing voor dit luxeprobleem gevonden met de opening van een muziekschool, waardoor Annelies zich fulltime kon gaan storten op het geven van muzieklessen. De naam van de school was snel bedacht én herkenbaar voor de leerlingen die reeds lange tijd hun lessen bij Annelies volgden op haar privé adres. Inmiddels is de school een begrip geworden in Schiedam en nabije omgeving! Annelies Kars is als één van de weinigen in Nederland gespecialiseerd in muziekonderwijs in braille.

Annelies geeft accordeonlessen, orgellessen, pianolessen en keyboardlessen.

Waarom Annelies een eigen muziekschool is begonnen? Dit zegt ze er over: Zelf vind ik het leuk de kennis en ervaring met muziek over te dragen aan jong en oud. Mensen met en zonder handicap. Dit geldt ook voor mensen met een visuele handicap. Je kunt in de muziek namelijk veel kwijt. Als je boos, verdrietig of blij bent kun je, je afreageren met muziek.”

Marcelino Vishnudatt

Marcellino speelt akoestische en elektrische gitaar, basgitaar en piano en geeft die lessen ook al 12 jaar aan leerlingen van onze muziekschool. Hij geeft ook de lessen bandcoaching en improvisatie bij Muziekschool Annelies.

Behalve dat hij les geeft, heeft hij ook een eigen band: the Lino Vishnadatt Band. Hiervoor schrijft, arrangeert en produceert Marcellino zijn eigen muziek. Samen met zijn vrienden speelt hij al sinds begin jaren ’90.

Marcellino is opgeleid als pianist aan het Rotterdamse Conservatorium, maar vindt gitaar spelen even leuk. Zijn eerste pianoles kreeg hij al op driejarige leeftijd. Al snel ontstond ook zijn liefde voor de gitaar en later begon hij ook met het spelen in bandjes en het schrijven van zijn eigen muziek. Op 21-jarige leeftijd deed hij examen voor jazzmuziek aan het Rotterdamse conservatorium. In de jaren ’80 en ’90 toerde hij zelfs door Europa met zijn muziek.

Marie-Christine Goergen

Marie-Christine Goergen is musicologe, musicus en muziekdocente bij verschillende muziek- en basisscholen. Zij studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Als fluitiste was zij werkzaam bij het Noord Nederlands Orkest, het Promenadeorkest en de musicalorkesten van Joop van den Ende. 

Marie-Christine geeft dwarsfluitlessen, blokfluitlessen, pianolessen en op aanvraag geeft ze ook les in het bespelen van de piccolo, het kleine zusje van de dwarsfluit. 

De lessen zijn geschikt voor iedereen tussen de 7 en 99 jaar, want iedereen kan muziek leren maken en dwarsfluit spelen. Of je nu net begint met muziek maken of al gevorderd bent, getalenteerd bent of net iets minder: iedereen is welkom.

Vanaf 7 jaar kun je beginnen met dwarsfluit spelen. Als je armen nog wat te kort zijn, kun je gebruik maken van een wat lichtere dwarsfluit met een gebogen kopstukje, zodat je alsnog bij alle kleppen kunt. Volwassenen kunnen minstens evenveel plezier aan het maken van muziek beleven als kinderen. Als je vroeger fluit had willen spelen of hebt gespeeld en graag je kennis en vaardigheden wilt ophalen, kun je bij Marie-Christine terecht. Je bent nooit te oud om te leren!

Plezier bij het muziek maken en een persoonlijke aanpak van de lessen staan bij haar voorop. Plezier hebben in het spelen lukt beter als je je instrument goed beheerst. De docente let dus goed op technische vaardigheden, de juiste ademhaling en een goede houding. Verder is het vooral belangrijk dat je thuis zelf aan de slag gaat met het instrument. Muziek maken is een vaardigheid die je goed ontwikkelt door veel te oefenen. Natuurlijk zoekt Marie-Christne samen met de jou muziek uit die goed bij je past en kijken jullie naar mogelijkheden om samen te spelen met anderen in een ensemble of orkest.

Silvana Scarabello/ invalster Femke

Silvana is geboren in Foggia, op 27 of April 1977. Toen ze 18 werd vond ze haar grote liefde in de Muziek en ging hiermee onmiddellijk aan de slag.
Silvana volgde diverse artiesten op hun toernee, waaronder: Manuela Villa, Giuseppe Cionfoli, Lorenzo Zecchino .In 2000: nam ze deel aan de TV show “Pop Star” (Italia 1) gepresenteerd door: Daniele Bossari.In 2002 verhuisde zij naar Rome, naar de Muziek academie “Percentomusica” om haar techniek te verbeteren.

In 2003 promoveerde zij en in 2005 behaalde zij haar Master in de popmuziek.Silvana studeerde pop bij: Marco D’angelo, Claudia Arvati, Gianluca Perdicaro; jazz bij: M.Pia DeVito; Coro con: Ciro Caravano; en Vocal techniek bij: Pietro Bisignani,Claudio Fabro.

In april 2015 opende zij het  Bo Diddley concert dat gehouden werd in het Auditorium “ Parco Della Musica” te Rome met de band “ the Road Block”.

In 2006: volgde zij een training in LA bij Giovanna Gattuso. Haar studie was gefocust op de taal van Jazz waarin ze werd bijgestaan door lokaal beroemde musici en gaf ze concerten tijdens het “S.Gennaro Festival” in Hollywood. Ook nam zij deel aan het “Eur blues festival” en het festival “Roberto Ciotti & Friends” waar ze samenwerkte met Roberto Ciotti., een van de pijlers van de  Italiaanse blues

In 2007: werd zij lid van “Incanto” (een gospel koor) onder leiding van Pietro Bisignani, vaak in samenwerking met Charlie Cannon. Silvana is sinds 2004 de zangeres van “Road Block” en van het akoestische duo “Blues Factory” sinds 2007.

In 2014 kwam haar eerste album uit samen met Attilio Costa van de Blues Factory, “Big trip”. Zij was zangdocente in “Sound Garden” (Tarquinia), “Percentomusica” en “Bela Bartok” in Rome.

Silvana is momenteel werkzaam als docente zang bij muziekschool “Annelies”.

Roman Santos Mateos

Biografie

Román Santos (1994) studeerde viool en muzietheorie aan Codarts (Rotterdam). Daarna volgde hij zijn master in muziektheorie bij hetzelfde conservatorium.  Tijdens zijn studie heeft hij ook lessen altviool gekregen, en heeft hij altviool in verschillende orkesten en kamermuziekgroepen bespeeld.

Hij heeft met het Nationaal Jeugd Orkest verschillende keren meegespeeld. Daarnaast heeft hij cursussen gevolgd in het muziekonderwijs voor gevorderde studenten en voor kinderen (bijv. Kodaly-methode). Naast de lessen met zijn hoofddocent András Czifra, kreeg Román lessen van Benzion Shamir en Mischa Furman.

Op dit moment geeft Román les op verschillende muziekscholen en speelt hij als concertmeester met de Orchest Vereniging Dordrecht.

Ivelin Drumev

Ivelin komt uit Bulgarije en noemen we kortweg Ivo op de muziekschool. Hij heeft gestudeerd aan Codarts in Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar heeft hij zich toegelegd op jazz en klassieke muziek.

Al vroeg is Ivo begonnen met het spelen van muziek. Hij volgde de eerste pianolessen toen hij zes jaar oud was. Percussie instrumenten speelt hij vanaf zijn 15e jaar. In het verleden heeft hij ook nog accordeon gespeeld, gezongen in het schoolkoor en gespeeld in het schoolorkest op zijn school in Bulgarije.

Hij heeft in eigen land veel masterclasses en workshops percussie gevolgd en kwam in 2002 naar Nederland voor vervolgstudies. Een grote passie heeft Ivo voor keyboard instrumenten en vibrafoon.

Bij muziekschool Annelies verzorgt Ivo lessen in drums, piano en vibrafoon.