Over muziekschool Annelies

Bij Muziekschool Annelies in Schiedam-Zuid kan jong en oud muziekles volgen op ieder gewenst niveau. Met het gevarieerde lesaanbod, de inzet van vakbekwame docenten en een ruime keuze uit muziekinstrumenten, is er voor ieder wat wils.

Muziek maken stimuleert creativiteit, geeft plezier en geluk!

Wie muziekles volgt, is beter in staat om dingen te onthouden en leert zich te concentreren.

Een muziekinstrument bespelen komt de motorische ontwikkeling ten goede en om samen muziek te maken moet een muzikant rekening te houden met anderen. Muziek maken vereist en ontwikkelt discipline en doorzettingsvermogen.

Muzieklessen voor iedereen

Muziekschool Annelies is een inclusieve muziekschool. Dat betekent dat iedereen muzieklessen kan volgen; jong, oud met en zonder beperking, wel of niet Nederlands sprekend. Muziek gaat over grenzen en hokjes heen.

Ook mensen met een visuele handicap kunnen muzieklessen volgen bij de muziekschool. Annelies Kars is als één van de weinigen in Nederland gespecialiseerd in muziekonderwijs in braille.
Muziekschool Annelies werkt nauw samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds maakt cultuurlessen mogelijk voor kinderen, wanneer er in het gezin te weinig geld is om muzieklessen te betalen.

Bij de muzieklessen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking is soms via het PGB veel mogelijk.

Onze docenten

Maak kennis met de vakkundige docenten van Muziekschool Annelies.